Saftkoger, 8 liter

Vare nr. 9056229
 Ikke på lager

Saftkoger i rustfrit stål med slange i silikone, metalklemme og glaslåg med damphul. Kan bruges på alle varmekilder, inkl. induktion, og tåler maskinopvask. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvilken type saft du kan lave med en saftkoger, så har du ribs, jordbær, solbær, stikkelsbær, æbler, hyldebær, rabarber eller andet 'guld' i haven, så prøv dig frem, og lav din egen hjemmelavede yndlingssaft.

Mål: Ø 26 x H 34 cm.

Hvordan gør du?
1. Start med at plukke, skylle og rense bærrene. Fyld den nederste del af gryden helt op med vand. Sæt midterdelen på, og sæt klemmen på slangen. Læg slangen i en dyb tallerken eller en skål, så du ikke får saft ud over køkkenbordet, når først processen er i gang. Tag alle dine rensede bær og fyld dem i den øverste del af gryden, og læg låget på. Tænd for komfuret, og bring vandet i kog. Når vandet koger, så skru ned for blusset, men ikke så meget, at gryden går af kog.
2. Hold øje med slangen - når du kan se, at saften begynder at løbe ned i slangen, skal du begynde at tappe af, for hvis der er for meget saft inde i gryden, kan det løbe over. Når du har tappet ca. en halv liter saft af, er det en god idé at hælde den halve liter tilbage i bærblandingen, for det hjælper til med at sprænge skindet på bærrene, så du får mest mulig saft ud af dem. Tap af jævnligt - f.eks. ned i en stor gryde. Når saften begynder at få en lysere farve, er der ikke mere 'saft og kraft' tilbage i bærrene, og du kan slukke for saftkogeren.
3. Et par vigtige råd, mens du koger saft:
• Hold øje med, om gryden koger tør for vand - det kan ødelægge gryden, og det stopper også processen. Hvis der forsvinder meget vand, så spæd op med kogende vand fra elkedlen.
• Klemmen på slangen skal være lukket, hvis du ikke er i gang med at tappe saften af gryden. Lader du slangen være 'åben', lukker du trykket ud af saftkogeren.
• Rør rundt i bærrene undervejs, så du sikrer at de afgiver alt saften.
4. Når du er færdig, kan du si saften gennem et klæde. Alt efter hvilken type bær, du har brugt, skal der nu tilsættes sukker. En god tommelfingerregel er ca. 500 gram sukker pr. 1 liter saft. Men er bærrene meget søde, kan du måske nøjes med 350 gram pr. liter saft, og tilsvarende skal du bruge lidt mere sukker, hvis du har brugt syrlige bær / frugter, som f.eks. rabarber. Husk også, at sukker har en konserverende effekt, så jo mere sukker du rører i saften, jo bedre kan saften holde sig. Men smag på den, og juster med sukker til den er præcis, som du synes, den skal være.
5. Skold flasker med kogende vand, og hæld saften i flaskerne. Tilsæt evt. Atamon i saften, eller skyl flasker og låg med Atamon for at øge holdbarheden (se anvisninger på Atamon flasken). Din færdige saft opbevares bedst køligt, og ikke i sollys, f.eks. i et køligt spisekammer. Når du vil ha' et glas hjemmelavet saftevand, fortyndes saften med iskoldt vand, i blandingsforholdet 1:3 - 1:5.

Relaterede varer

Lignende produkter

Anbefalet til dig